Sport 4 Iulie 2014 10:20
Cel putin doua persoane au murit, iar alte 19 au fost ranite, joi, in urma prabusirii unei pasarele - aflate in constructie cu ocazia Campionatului Mondial.

Pompierii au anuntat intr-un prim bilant moartea unei persoane si ranirea altor 13. In total 14 echipe de pompieri au intervenit.

Presedinta Dilma Rousseff si-a exprimat joi seara "solidaritatea fata de familiile victimelor, in acest moment dureros". "Guvernul se pune la dispozitia primariei si autoritatilor de la Belo Horizonte pentru tot ceea ce este necesar", a adaugat ea, intr-un mesaj postat pe Twitter.

Accidentul s-a produs catre ora locala 15.30 (21.30, ora Romaniei), o pasarela de ciment prabusindu-se peste patru vehicule - doua camioane, un autobuz si un autoturism - la o distanta de aproximativ cinci kilometri de stadionul pe care gazduieste meciuri din Campionatul Mondial de Fotbal.

Partea din fata a autobuzului, de culoarea galbena, a fost turtita de catre structura, potrivit unor imagini difuzate de o televiziune locala.

Soferita autobuzului a fost ucisa pe loc, potrivit unei purtatoare de cuvant contactate de AFP si care nu a fost in masura sa furnizeze detalii suplimentare.

Alt vehicul strivit de structura nu era vizibil in imaginile transmise de televiziune.

"Parca ar fi avut loc un cutremur", a declarat un martor, Daniel Magalhães, citat de site-ul de stiri G1 al ziarului O'Globo, conform MEDIAFAX.

"Pamantul s-a zguduit puternic. Am auzit niste zgomote asurzitoare. M-am uitat si am vazut o pasarela pe jos", a adaugat acest martor.

"Pasarela se afla in faza finala de constructie, iar muncitorii tocmai scoteau schelele (care o sustineau) atunci cand a avut loc accidentul", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al pompierilor din Belo Horizonte.

Pasarela, a carei constructie a inceput in urma cu aproape un an, facea parte dintr-un plan general de lucrari in vederea Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, care se desfasoara in perioada 12 iunie-13 iulie, a declarat pentru AFP o purtatoare de cuvant a Secretariatului pentru Lucrari Publice din cadrul Primariei Belo Horizonte.

Citeste si:
Cel putin 74 de persoane au fost ranite dupa explozia unei butelii
Cel putin 74 de persoane au...

"Pasarela urma sa deserveasca un BRT", o linie de autobuze de tip expres care circula pe un drum exclusiv, potrivit purtatoarei de cuvant.

Ea a declarat ca o parte a lucrarilor a fost finalizata si ca pasarela care s-a prabusit, construita de catre firma Cowan, urma sa fie livrata la sfarsitul lui iulie.

La Belo Horizonte s-au jucat deja cinci meciuri in cadrul Campionatului Mondial. Orasul va gazdui una dintre semifinale, marti, intre invingatorii sferturilor de finala dintre Brazilia-Columbia si Franta-Germania, meciuri programate vineri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.