Sport 8 Iunie 2014 13:30
Cotidianul L'Equipe a notat, sambata, dupa finala turneului de la Roland Garros, calificata drept "un meci palpitant", ca Simona Halep a pus-o in mare dificultate pe Maria Sarapova, care "a tremurat", dar in cele din urma a reusit sa se impuna in fata romancei.

"Maria Sarapova a tremurat. Dar a reusit sa o «imblanzeasca» pe Simona Halep la finalul unui meci palpitant si a obtinut al doilea sau titlu la Paris", a scris jurnalul francez, care a descris astfel momentul de final al meciului: "Ea urmareste mingea cu privirea pana cand iese. Atunci Maria Sarapova, aproape fara sa-i vina sa creada, tipa si cade in genunchi pe terenul Philippe Chatrier. Ca in 2012, anul castigarii primului sau trofeu la Paris. Insa de aceasta data rusoaica a avut indoieli. Si nu putine! Drept marturie sunt manifestarile ei de bucurie mai puternice decat de obicei".

"Cu Simona Halep, tineretea a iesit in evidenta la Roland Garros", a notat si cotidianul Le Monde, adaugand ca la finala de sambata romanca, finalista de Grand Slam in premiera, a fost calma si concentrata, "in fata tipetelor iritante ale rusoaicei". "In ciuda infrangerii, constanteanca este sigura ca va urca luni pe locul 3 in clasamentul mondial. Si isi continua astfel formidabila ascensiune, ea, cea care in urma cu un an era pe locul 64", adauga Le Monde.

Site-ul welovetennis.fr a notat ca Simona Halep a "luptat formidabil" si i-a incantat pe cei 15.000 de spectatori timp de mai mult de trei ore. "Iar publicul a aclamat-o indelung atunci cand chipul ei marcat de deceptie era aratat pe ecranul urias. Un moment pe care romanca fara indoiala nu il va uita", scrie sursa citata, conform MEDIAFAX.

BBC a sunliniat ca Halep s-a aflat la prima sa finala de Grand Slam, dar "a impins-o la limita pe campioana din 2012".

Jucatoarea Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 4, a pierdut finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, dupa ce a fost invinsa, sambata, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica Maria Sarapova, locul 8 WTA si cap de serie numarul 7.

Finala de la Roland Garros, editia 2014, a fost cea mai echilibrata si spectaculoasa din ultimii 13 ani si a doua cea mai lunga din istorie. Tenisul practicat de cele doua sportive a fost inalta calitate, iar cei aproape 15.000 de spectatori - multi dintre ei romani - prezenti in tribunele arhipline ale arenei Philippe Chatrier au aplaudat de multe ori in picioare evolutiile din teren. A fost pentru prima oara, din 2001, cand finala feminina a French Open s-a disputat in trei seturi.

Citeste si:
Rusoaica Maria Sharapova, decizie neașteptată la două săptămâni de...
Rusoaica Maria Sharapova,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.