Sport 8 Iunie 2014 10:45
Simona Halep, in varsta de 22 de ani, a disputat, sambata, finala de la Roland Garros, cea mai buna performanta din cariera sportivei din Constanta.

Halep, cap de serie numarul 4, a pierdut finala, fiind invinsa, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica Maria Sarapova, insa prezenta in ultimul act al competitiei de la Paris a propulsat-o pe Halep pe locul 3 in clasamentul mondial la tenis feminin.

In plus, in urma disputarii finalei, romanca a fost recompensata cu un cec in valoare de 825.000 de euro si 1.300 de puncte WTA. De cealalta parte, Sarapova a primit 2.000 de puncte si un premiu de 1.650.000 de euro, infomeaza MEDIAFAX.

"Am avut doua saptamani incredibile, e un turneu incredibil si sunt fericita ca ati venit si m-ati sustinut, vreau sa le multumesc tuturor, romanilor din tribune si celor din Romania, va multumesc din inima ca ati fost alaturi de mine. Multumesc familiei, echipei mele, ati facut o treaba foarte buna. Va multumesc pentru sustinere si pentru ce ati facut in aceasta saptamana. A fost prima mea finala de Grand Slam, sper sa nu fie si ultima.", a declarat Halep, in limba engleza, la festivitatea de premiere.

Finala de la Roland Garros, editia 2014, a fost cea mai echilibrata si spectaculoasa din ultimii 13 ani si una dintre cele mai lungi din istorie. Tenisul practicat de cele doua sportive a fost inalta calitate, iar cei aproape 15.000 de spectatori - multi dintre ei romani - prezenti in tribunele arhipline ale arenei Philippe Chatrier au aplaudat de multe ori in picioare evolutiile din teren. A fost pentru prima oara, din 2001, cand finala feminina a French Open s-a disputat in trei seturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.