Sport 15 Mai 2014 17:35
Tribunalul Bucuresti a stabilit ca termen data de 28 mai pentru analizarea cererii de intrare in insolventa al clubului Dinamo.

Instanta va analiza cererea FC Dinamo si in cazul in care o va accepta va numi un administrator judiciar. Acesta din urma va intocmi tabelul preliminar de creante pana la un termen stabilit de Tribunalul Bucuresti, se arata pe site-ul tmb.ro, citat de MEDIAFAX.

Dosarul cu numarul 16020/3/2014 a fost inregistrat la 13 mai de gruparea din Soseaua Stefan cel Mare la Tribunalul Bucuresti.

FC Dinamo este al cincilea club de Liga I care intra in insolventa in ultimii doi ani dupa FC Rapid, Gloria Bistrita, Universitatea Cluj si Otelul Galati.

Actionarul majoritar al FC Dinamo, Ionut Negoita, sustine ca singura solutie pentru ca gruparea pe care o conduce sa aiba un viitor este reorganizarea prin insolventa."O noua datorie de cateva milioane a aparut din senin. Este vorba despre taxele de publicitate neplatite de club in ultimii cinci ani. In conditiile in care, aproape in fiecare saptamana din ultimul an de zile, au aparut tot felul de noi datorii facute in trecut si lasate la dospit in sertare pana a venit momentul oportun, clubul trebuie trecut prin acest proces, fie si doar pentru a afla odata pentru totdeauna care este proportia reala a jafului derulat in ultimul deceniu la Dinamo", a declarat, miercuri, Negoita.

Omul de afaceri Ionut Negoita a devenit actionar majoritar la FC Dinamo, in luna martie 2013, dupa ce a preluat pachetele detinute de Nicolae Badea si Dragos Savulescu.

Negoita a intrat in actionariatul gruparii dinamoviste la inceputul lunii august 2012, cand a cumparat, pentru o suma de "cateva milioane" de euro, un pachet de 30 la suta din actiunile clubului ramase in proprietatea lui Nicolae Badea si Dragos Savulescu dupa retragerea lui Cristian Borcea. O proportie de 10 la suta din actiunile FC Dinamo se afla in portofoliul vechii societati care a administrat gruparea "alb-rosie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.