Sport 14 Mai 2014 14:10
Judecatorul Thokozile Matilda Masipa a ordonat, miercuri, ca Oscar Pistorius, care este acuzat ca a ucis-o pe Reeva Steenkamp in 2013

Judecatorul a decis ca psihiatrul citat de aparare "nu poate inlocui o evaluare adecvata".

Campionul paralimpic sud-african va fi internat intr-un spital psihiatric timp de o luna, iar procesul ar urma sa fie prelungit.

Oscar Pistorius, acuzat ca si-a ucis iubita in 2013, sufera de anxietate, a declarat, luni, la procesul de la Pretoria, o psihiatra citata ca martor al apararii. "Opinia mea este ca domnul Pistorius sufera de anxietate", a spus Meryll Vorster, mentionand numerosi factori de stres din viata sportivului.

Avocatul apararii, Barry Roux, a citat-o pe Vorster pentru a depune marturie cu privire la vulnerabilitatea lui Pistorius, un factor care l-ar fi putut face pe sportiv sa creada ca Reeva Steenkamp era un intrus, in noaptea in care campionul paralimpic a impuscat-o pe femeie.

Meryll Vorster, care a discutat si cu familia si prietenii campionului paralimpic pentru a intocmi un raport complet, este de parere ca tulburarile lui Pistorius au inceput inca din copilarie. Psihiatra a precizat ca parintii lui Pistorius au divortat cand sportivul avea sase ani si ca tatal era "iresponsabil si majoritatea timpului absent", iar mama dormea cu o arma de foc sub perna. "Copiii din familia Pistorius au fost crescuti astfel incat sa vada mediul inconjurator ca o amenintare", a spus Vorster, citat de MEDIAFAX.

De asemenea, decesul mamei sale atunci cand el avea doar 14 ani a fost o experienta traumatizanta pentru Pistorius. Vorster a mentionat ca Oscar Pistorius si-a tinut sub control starea de anxietate printr-o dieta stricta si prin programul de antrenamente, insa celebritatea a inrautatit situatia. Cand a devenit cunoscut in intreaga lume, Oscar Pistorius a inceput sa se gandeasca la faptul ca poate fi oricand victima unei crime. Din acest motiv, sportivul invita deseori prieteni sa ramana peste noapte in locuinta sa. Pistorius se temea pentru siguranta sa si aceasta teama i-a inrautatit starea psihica.

Vorster a explicat ca atunci cand cineva sufera de anxietate poate sa perceapa ceea ce este in jur ca fiind mai amenintator sau mai periculos decat este de fapt.

Oscar Pistorius, 27 de ani, risca o pedeapsa de 25 de ani de inchisoare daca va fi gasit vinovat ca a ucis-o cu premeditare pe Reeva Steenkamp, un fotomodel de 29 de ani, cu care avea o relatie de trei luni, cand a impuscat-o, la 14 februarie 2013.

Citeste si:
[VIDEO] Pistorius, condamnat la 6 ani de inchisoare pentru uciderea...
VIDEO  Pistorius, condamnat...

Pistorius afirma insa ca a impuscat-o pe Reeva Steenkamp din greseala, crezand ca este un hot, insa acuzarea este de parere ca sportivul a ucis-o pe femeie cu premeditare, dupa o disputa violenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.