Sport 14 Aprilie 2014 17:00
Stefano Domenicali, conducatorul echipei de Formula 1 Ferrari, a demisionat din functie, in urma rezultatelor slabe inregistrate de scuderia in acest sezon.

Sursa citata a precizat ca aceasta demisie era asteptata, dupa ce presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, lasase, vineri, sa se inteleaga ca vor fi schimbari la echipa: "Vom munci zi si noapte pentru a ne imbunatati evolutia si vom lua deciziile pe care trebuie sa le luam".

Ferrari a confirmat demisia lui Stefano Domenicali din functia de team principal al echipei de Formula 1 si a anuntat numele succesorului sau, Marco Mattiacci, presedintele Ferrari Nord America.

"Ferrari a luat act de demisia lui Stefano Domenicali si ii multumeste pentru ca a servit echipa (...) timp de 23 de ani", se arata in comunicat.

"Sunt momente in viata cand trebuie sa ai curajul sa iei decizii dificile. Este timpul de a pune in aplicare o schimbare importanta. In calitate de conducator, imi asum responsabilitatea situatiei in care ne aflam", a declarat Domenicali, in acelasi comunicat, citat de MEDIAFAX.

Stefano Domenicali se afla in functia de conducator al Ferrari din anul 2008, cand l-a inlocuit pe Jean Todt, insa cea mai veche si cea mai de succes echipa din Formula 1 a castigat doar un titlu mondial la constructori in mandatul sau, in anul de debut ca team principal.

In acest sezon, dupa trei etape, Ferrari ocupa locul 5 cu 33 de puncte, in timp ce liderul Mercedes are 111 puncte. La ultima cursa, pilotii Fernando Alonso si Kimi Raikkonen au avut o evolutie dezamagitoare, terminand Marele Premiu al Bahrainului pe locurile 9, respectiv 10.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.