Sport 8 Aprilie 2014 18:24
Legenda vie a fotbalului brazilian, Pele, a aratat o colectie de diamante sintetice fabricate din suvite taiate din parul sau, potrivit presei braziliene.

Un numar de 1.283 de diamante astfel fabricate vor fi puse in vanzare - cate unul pentru fiecare dintre golurile marcate pe parcursul carierei sale de Pele, care este triplu campion mondial cu echipa nationala a Braziliei. Fiecare dintre diamante va contine un numar gravat, ce corespunde fiecarui gol marcat de Pele.

Diamantele sintetice, fabricate cu ajutorul tehnicii HPHT (presiune si temperatura ridicate), vor costa 7.500 de dolari fiecare si vor fi comercializate intr-o cutie in care se va mai afla o mica statueta a celebrului fotbalist.

Cu ocazia prezentarii acestor pietre pretioase, Pele, in prezent in varsta de 73 de ani, a vorbit despre doi dintre cei mai cunoscuti jucatori din fotbalul actual, argentinianul Lionel Messi si portughezul Cristiano Ronaldo.

"Potrivit felului nostru de a vedea fotbalul, Messi este un jucator complet. Cristiano este Vava-ul nostru, Ronaldo al nostru. Este un Dada Maravilha", a declarat Pele, referindu-se la fosti jucatori din echipa nationala a Braziliei.

"Echipa care imi place cel mai mult sa o vad jucand este Barcelona", a adaugat el, vorbind despre clubul spaniol la care joaca doi dintre compatriotii sai, Neymar si Dani Alves, membri si in nationala braziliana.

Totodata, Pele s-a declarat preocupat de functionarea aeroporturilor inainte de Cupa Mondiala din Brazilia (12 iunie-13 iulie). "Am sosit alaltaieri si era haos in aeroport, desi mai avem doar doua luni pana la Mondial. Felul in care vom administra sosirile si plecarile oamenilor care vor fi prezenti la Mondial ma ingrijoreaza", a declarat fotbalistul brazilian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.