Sport 7 Aprilie 2014 17:23
Oscar Pistorius a cerut iertare familiei Reevei Steenkamp, el depunand marturie, luni, la Pretoria, in procesul in care este acuzat de uciderea tinerei.

"Doamna judecator, as dori sa am ocazia...sa-mi cer iertare de la familia Steenkamp", a spus el, cu voce joasa, care abia se auzea, moment in care judecatoarea Thokozile Masipa l-a intrerupt si i-a cerut sa se exprime mai clar.

"Va rog sa ma scuzati, voi vorbi mai tare", a adaugat Pistorius, citat de MEDIAFAX.

"As dori sa-mi cer iertare. Ma trezesc in fiecare zi si ma gandesc la durerea pe care v-am provocat-o. Nu exista moment in care sa nu ma gandesc la voi. Nu pot sa-mi imaginez durerea si suferinta pe care am cauzat-o acestei familii", a spus Pistorius la inceputul marturiei.

"Am vrut doar s-o protejez pe Reeva. As dori ca oamenii sa stie ca ea era iubita cand s-a dus la culcare in acea noapte", a adaugat el.

Vorbind pentru prima oara in public de la drama, el a precizat ca ia medicamente si ca sufera de "cosmaruri teribile in timpul noptii"."Ma trezesc noaptea cu miros de sange", a spus el, inainte de a vorbi despre copilaria sa, primele succese sportive sau decesul mamei sale cand avea 15 ani.

Oscar Pistorius este judecat, la Pretoria, pentru uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, in noaptea de 13 spre 14 februarie 2013.

Pistorius nu a negat niciodata ca a impuscat-o pe Reeva Steenkamp, dar a sustinut inca din prima zi ca este vorba de o neintelegere. El a spus ca a crezut ca in casa i-au intrat hoti si ca a tras focuri de arma fara sa stie ca Reeva s-a trezit pentru a merge la baie.

Sportivul risca o condamnare la 25 de ani de inchisoare, in cazul in care se va dovedi ca a fost crima cu premeditare.

Reeva Steenkamp, in varsta de 29 de ani, era fotomodel sud-african si prezentatoare TV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.