Sport 29 Martie 2014 12:38
Artistul brazilian Edu Krieger a compus o melodie in care denunta "hotii care conduc" Brazilia si sumele cheltuite pentru Cupa Mondiala de fotbal.

Melodia "Iarta-ma, Neymar, dar la acest CM nu te voi sustine" a fost lansata la 14 martie si are peste 60.000 de vizualizari pe YouTube.

Edu Krieger se adreseaza in acest cantec lui Neymar, lui Carlos Alberto Parreira (campion mondial in 1994 si membru in staful Selecao) si lui Luiz Felipe Scolari, actual selectioner, campion mondial in 2002.

In primele doua strofe, Krieger spune: "Iarta-ma, Neymar/Dar la acest CM nu te voi sustine / Sunt obosit sa-mi vad poporul uitandu-se la televizor / In timp ce FIFA se ocupa de tot, hotii ne conduc / Si distrug jocul pentru a castiga / Iarta-ma, Neymar, de aceasta data nu te voi sustine".

"Parreira, am vazut / Cata fericire a adus oamenilor "tetra" (n.r. - al patrulea titlu de campioana mondiala) / Dar nu vom fi adevarati campioni cheltuind zece miliarde / Pentru a organiza Cupa la noi / Avem stadioane frumoase ca niste monumente / In timp ce scolile si spitalele / Au ajuns ruine / Parreira, am vazut o prapastie intre doua Brazilii".

Solistul se alatura astfel sutelor de mii de manifestanti care critica investitiile masive in stadioane si cer imbunatatirea serviciilor publice, cum ar fi transportul si mai ales educatia si sanatatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.