Sport 26 Martie 2014 12:43
Dupa ce pe 14 aprilie 2012 si-a dat ultima suflare pe teren, trei medici vor fi judecati pentru omor prin neglijenta dupa decesul lui Piermario Morosini.

Procesul, fixat la 1 decembrie, ii vizeaza pe medicul clubului Pescara, Ernesto Sabatini, pe cel al clubului Livorno, Manlio Porcellini, si pe cel de la serviciul de urgenta din Pescara, Vito Molfese.

Potrivit unei comisii de experti, utilizarea unui defribilator semiautomat aflat la stadion in acea zi ar fi crescut sansele de a salva viata jucatorului.

Fotbalistul echipei Livorno, Piermario Morosini, a suferit un stop cardiac, la 14 aprilie 2012, in timpul unui meci cu Pescara. Serviciile sanitare de la stadion nu au folosit un defibrilator. Jucatorul a fost transportat la spital, unde i s-a constatat decesul.

Conform unui raport de 250 de pagini al autopsiei, Morosini avea cardiomiopatie aritmogena, o maladie genetica rara, care transforma progresiv celulele musculare ale inimii in grasime.

Piermario Morosini avea 25 de ani, fiind imprumutat la Livorno de catre gruparea Udinese.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.