Sport 22 Martie 2014 16:11
Familia lui Michael Schumacher, care se afla de 83 de zile in coma indusa dupa accidentul suferit la schi, a primit o veste teribila din partea medicilor.

Fostul mare pilot de Formula 1 a pierdut 25% din greutatea corpului, iar in prezent a ajuns sa cantareasca putin peste 50 de kilograme.

Desi familia nu a renuntat la speranta unei recuperari complete, medicii nu sunt deloc optimisti in ceea ce priveste revenirea din coma a lui Schumacher. Desi cantitatea de anestezice administrate fostului pilot a inceput sa fie micsorata in urma cu o luna, acesta nu si-a recapatat cunostinta.

"Desi pierderea in greutate este normala pentru pacientii aflati in coma, 20 de kilograme este mult pentru persoanele cu greutate normala. Se poate presupune ca muschii sai s-au degradat major din cauza imobilitatii", a declarat prof. dr. Curt Diehm, de la spitalul Karlsbad din Germania, potrivit dailymail.co.uk.

Medicii fostului pilot spun ca in cazul in care acesta se trezeste, va avea nevoie de multi ani de terapie pentru a-si recapata in totalitate capacitatea de a se misca si de a vorbi.

Cel mai pesimist scenariu oferit de medici in cazul lui Michael Schumacher este acela de coma constienta, o stare vegetativa permanenta in care pacientul este constient, dar nu se poate misca sau vorbi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.