Sport 21 Martie 2014 14:05
Mircea Sandu spune ca Arena Nationala nu are nicio restrictie in a gazdui partide de acest nivel.

"Nu e nicio problema cu Arena Nationala. Acest stadion nu are nicio restrictie de a organiza competitii de nivel european. Nu trebuie marita capacitatea, pentru ca se organizeaza meciuri la acest nivel inclusiv pe stadioane de 30.000 de locuri. Pe de alta parte, construidu-se in Parcul Sportiv National o sala de 12.000 de locuri, patinoar, o academie de tenis, automat in proiectele respective sunt prevazute si locuri de parcare. Aceste parcari se vor construi, deci nu trebuie facut nimic in plus la parcarile existente", a spus Sandu, citat de MEDIAFAX.

Federatia Romana de Fotbal a depus, la 20 mai 2013, candidatura oficiala a Bucurestiului pentru gazduirea de meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din 2020, ce va fi organizat in 13 orase europene.

Dosarele de candidatura vor fi depuse pana cel tarziu la 25 aprilie 2014, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 orase in septembrie 2014.

Pachetele oferite pentru eventualele candidaturi sunt 13, 12 dintre ele cuprinzand trei meciuri din faza grupelor si unul din optimi sau din sferturi, in timp ce un pachet include semifinalele si finala. Fiecare tara desemnata organizatoare poate gazdui meciuri din cadrul Euro-2020 pe un singur stadion. Federatiile interesate pot prezenta cel mult doua candidaturi, una pentru pachetul special si una pentru pachetul obisnuit si pot prezenta acelasi oras pentru cele doua pachete sau doua orase diferite. Vor fi acceptate si candidaturi ce includ stadioane in stadiu de proiect, cu conditia ca lucrarile de constructie sa inceapa cel tarziu in 2016.

In luna decembrie a anului trecut, Guvernul a decis prin hotarare sa declare de interes national turneul final al Campionatului European din 2020.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.