Sport 13 Martie 2014 10:14
Simona Halep va ocupa, incepand de luni, locul 5 mondial, o performanta ce nu a mai fost reusita de nici o jucatoare de tenis din Romania de la crearea ierarhiei WTA, in noiembrie 1975.

Halep, acum pe locul 7 WTA, si-a asigurat prezenta in Top 5 WTA in urma victoriei reusite miercuri, in sferturile de finala ale turneului de la Indian Wells si dupa eliminarea jucatoarei Jelena Jankovici din Serbia, in aceeasi faza a competitiei, informeaza MEDIAFAX.

Romanca a invins-o intr-o ora pe australianca Casey Dellacqua, scor 6-2, 6-2, in timp ce Jankovici a fost eliminata de poloneza Agnieszka Radwanska, locul 3 WTA, dupa un meci care a durat mai mult de doua ore si jumatate si care s-a incheiat cu scorul de 7-5, 2-6, 6-4.

Halep si Radwanska se vor intalni, vineri, in semifinalele turneului Indian Wells. Scorul intalnirilor directe este de 3-2 in favoarea polonezei, dar sportiva din Constanta a castigat ultimele doua partide, la Roma, in 2013, si la Doha, anul acesta.

La 24 februarie, Simona Halep a ocupat in premiera locul 7 in ierarhia mondiala, egaland cea mai buna clasare a unei sportive din Romania, performanta realizata de Irina Spirlea din 1997.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.