Sport 11 Martie 2014 11:09
Liderul ATP, Rafael Nadal, detinatorul trofeului, a suferit, luni, a doua sa infrangere in 2014, fiind eliminat, cu scorul de 6-3, 3-6, 7-6 (5), de ucraineanul Alexander Dolgopolov, locul 28 ATP, in turul 3 al turneului de 1.000 de puncte de la Indian Wells, dupa un meci de doua ore si 20 de minute.

Eliminarea lui Nadal s-a produs la scurt timp dupa ce castigatoarea din 2013 a turneului feminin de la Indian Wells, Maria Sarapova, fusese eliminata de Camila Giorgi, in turul 3 al competitiei WTA, informeaza MEDIAFAX.

Anterior, Dolgopolov pierduse toate cele cinci partide jucate cu Nadal, cu un setaveraj de 0-10. Pentru ucrainean aceasta a fost cea de-a doua victorie repurtata in fata unui jucator din Top 5 ATP, in mai putin de o luna, dupa ce l-a invins in semifinale la Rio de Janeiro pe David Ferrer.

Nadal si Dolgopolov s-au intalnit ultima oara in urma cu doua saptamani, in finala la Rio de Janeiro, pe zgura insa, cand liderul ATP s-a impus cu 6-3, 7-6 (3).

Jucatorul spaniol pierduse un singur meci in acest an, pana la Indian Wells, in finala Australian Open, disputata cu elvetianul Stanislas Wawrinka.

In cele opt prezente anterioare la turneul californian, Nadal a atins cel putin faza semifinalelor.

Infrangerea liderul mondial ii ofera o cale libera catre semifinale lui Andy Murray, locul 6 ATP, cu conditia ca tenismenul britanic sa se concentreze mai mult decat a facut-o cu cehul Jiri Vesely, locul 77 ATP, pe care l-a invins destul de greu, cu 6-7 (2), 6-4, 6-4.

Si Roger Federer, locul 8 ATP, a trecut cu emotii de rusul Dimitri Tursunov, locul 30 ATP, dupa 7-6 (7), 7-6 (2). Insa Wawrinka, locul 3 ATP, nu i-a lasat nicio sansa italianului Andreas Seppi, locul 32 ATP, invingandu-l cu 6-2, 6-0.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.