Sport 7 Martie 2014 14:18
Niciun ministru francez nu va participa vineri la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralampice de la Soci, in semn de protest fata de prezenta militara rusa in Ucraina.

"Prezenta ministrilor francezi (la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice) ar fi nepotrivita", a declarat ministrul Fabius pentru postul de radio France Info, facand referire la tensiunile internationale pe tema situatiei din Ucraina. Seful diplomatiei de la Paris a reamintit ca sportivii francezi vor participa la Jocurile Paralimpice de la Soci.

Ministrul delegat pentru persoanele cu dizabilitati, Marie-Arlette Carlotti, a anuntat inca de miercuri ca nu intentioneaza sa participe la ceremonia de la Soci.

Ministrul francez de Externe a mai afirmat ca pozitia Parisului in aceasta privinta este "rationala" si nu se pune problema sa fie pedepsiti sportivii. "S-au pregatit in conditii foarte dificile pentru a fi prezenti la Soci, este normal sa participe la competitii", a subliniat Fabius.

Statele Unite si Norvegia au renuntat, la randul lor, sa trimita delegatii oficiale la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de iarna. De asemenea, premierul britanic, David Cameron, a anuntat ca Guvernul de la Londra va boicota ceremonia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.