Octavian Bellu spune ca spera ca una sau doua dintre componentele lotului olimpic de gimnastica "sa explodeze" la JO de la Rio de Janeiro, in 2016, in asa fel incat "sa nu ne facem de ras", adaugand ca "tot timpul visam la aur".

Antrenorul Octavian Belu a fost intrebat, joi, la Balea Lac, in judetul Sibiu, daca Romania poate visa la o medalie de aur, la Jocurile Olimpice de de la Rio de Janeiro, din 2016, si a raspuns: "Visam tot timpul, ca visul asta ne-a tinut in viata si in activitate si eu sper ca una – doua dintre aceste fetite care au nume mai putin spectaculoase sau semnificative pentru gimnastica romaneasca si mondiala vor exploda si vor reusi la Rio sa faca in asa fel incat sa nu ne facem de ras".

Bellu a precizat ca "asa cum spunea Napoleon, fiecare dintre ele are in ranita bastonul de maresal".

"Depinde de ele, de starea lor de sanatate, de apetitul lor pentru performanta si de dorinta lor de a iesi din anonimat si de a face, macar o data in viata, ceva care sa le aseze intr-o istorie foarte lunga si foarte spectaculoasa a gimnasticii romanesti. Iar noi, de pe margine, antrenorii, ce depinde de noi, le punem la dispozitie", a mai spus Belu, citat de MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, "ar fi o discutie mai lunga legata de infrastructura, de situatia de la cluburile sportive scolare de finantare si asa mai departe".

"Daca ne lamentam, oricum nu ne rezolva nimeni problemele si trebuie sa ne descurcam cu ce avem. Si ca numar, si ca valoare, si sa incercam sa facem, ca de fiecare data, miracolul acela care a schimbat fata unei fetite necunoscute, fara performante, intr-o vedeta, o campioana. Eu sper sa avem. Timp nu prea mai avem, dar sper sa ajungem la Rio cu ele pregatite si sanatoase", a declarat Octavian Bellu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.