Viorel Turcu si Aurel Iordachescu, cu grave probleme medicale, au primit un ajutor din partea LPF, care a constituit un fond destinat cazurilor speciale din fotbalul romanesc.

"Ideea pe care presedintele LPF, Gino Iorgulescu, a enuntat-o inca din programul cu care a castigat alegerile in noiembrie trecut, a fost deja pusa in practica. E vorba de renuntarea la jumatate din salariul de 15000 de euro (pe care il incasa fostul presedinte) si constituirea unui fond din aceasta suma destinat fostilor fotbalisti aflati in grave situatii de sanatate. Comisia care a analizat dosarele ii mai cuprinde pe Justin Stefan, secretar general LPF, si Ionut Calancia, director economic. Suma a fost completata in acelasi fond si de banii rezultati din renuntarea tot la jumatate din salariu a secretarului general al LPF (fata de banii primiti de fostul secretar general), dar si din alte reduceri operate de conducerea Ligii", se arata in comunicatul postat pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal, citat de MEDIAFAX.

Primul beneficiar al acestui program a fost Viorel Turcu, campion al Romaniei cu FC Arges (1979), cu Dinamo (1984) si cu Steaua (1987). Fost international, Viorel Turcu si-a pierdut de cativa ani ambele picioare, iar LPF a facut ca proteza dubla de care are atata nevoie sa nu mai fie o problema.

Al doilea caz este cel al fostului fotbalist Aurel Iordachescu, portar in urma cu aproape 40 de ani la Progresul Bucuresti si mai apoi arbitru asistent in prima liga a fotbalului romanesc. Urmare a unui atac vascular cerebral violent (AVC), Aurel Iordachescu sufera astazi de o pareza grava. Liga a contribuit la programul de recuperare a acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.