Echipa nationala a Romaniei va juca in grupa F in preliminariile Campionatului European din 2016, conform tragerii la sorti de duminica, de la Nisa.

Formatia antrenata de selectionerul Victor Piturca va evolua in compania selectionatelor Greciei, Ungariei, Finlandei Irlandei de Nord si Insulelor Feroe.

"Piturca trebuie pastrat si pentru norocul pe care il are la trageri. E grupa pe care mi-am dorit-o, Grecia si Ungaria erau echipele cele mai accesibile din primele doua urne. Nu avem voie sa nu ne calificam din aceasta grupa! Sunt echipe foarte echilibrate, dar daca nu ajungem la Euro, nu avem ce cauta in fotbalul mare. E normal sa fim bucurosi, l-am mania pe Dumnezeu daca am fi nemultumiti acum. Cred ca ne vom califica", a declarat Gica Popescu, potrivit prosport.ro.

Preliminariile CE 2016 se vor disputa in intervalul septembrie 2014 - octombrie 2015.

Grupele de calificare la Campionatul European din 2016:

Grupa A: Olanda, Cehia, Turcia, Letonia, Islanda, Kazahstan

Grupa B: Bosnia-Hertegovina, Belgia, Israel, Tara Galilor, Cipru, Andorra

Grupa C: Spania, Ucraina, Slovacia, Belarus, Macedonia, Luxemburg

Grupa D: Germania, Irlanda, Polonia, Scotia, Georgia, Gibraltar

Grupa E: Anglia, Elvetia, Slovenia, Estonia, Lituania, San Marino

Grupa F: Grecia, Ungaria, Romania, Finlanda, Irlanda de Nord, Insulele Feroe

Grupa G: Rusia, Suedia, Austria, Muntenegru, Moldova, Liechtenstein

Grupa H: Italia, Croatia, Norvegia, Bulgaria, Azerbaidjan, Malta

Grupa I:
Portugalia, Danemerca, Serbia, Armenia, Albania, Franta.

Pentru desemnarea urnelor, UEFA a tinut cont de rezultatele inregistrate la Cupa Mondiala din 2010, Campionatul European din 2012 si in preliminariile Cupei Mondiale din 2014, scrie mediafax.ro.

Chiar daca este calificata din postura de tara organizatoare, reprezentativa Frantei a fost repartizata in grupa de cinci echipe, astfel incat sa dispute meciuri amicale contra formatiilor care "stau" la fiecare etapa.

Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

Primele doua echipe din fiecare grupa se vor califica la turneul final, la fel si formatia cel mai bine clasata pe locul trei, luand in considerare meciurile cu reprezentativele de pe locurile 1, 2, 4 si 5 din grupele respective. Celelalte opt echipe de pe locul trei vor sustine meciuri de baraj in noiembrie 2015, pentru cele patru locuri ramase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.