Papa Francisc s-a intalnit, vineri seara, cu presedintele Braziliei, Dilma Rousseff, care s-a aflat pentru a doua oara la Vatican, si au discutat si despre fotbal si Cupa Mondiala din acest an, informeaza AFP.

Potrivit purtatorului de cuvant al Sfantului Scaun, Papa Francisc a avut o intrevedere "ampla si cordiala" cu presedintele brazilian, transmite MEDIAFAX.

Sambata, Suveranul Pontif va numi cardinali 19 prelati, intre care si arhiepiscopul de Rio de Janeiro, Orani Joao Tempesta.

Dilma Rousseff i-a oferit Papei un tricou al nationalei braziliene, cu numarul 10, semnat de Pele, pe care scria: "Pentru Papa, cu respect si admiratie", dar si o minge semnata de Ronaldo: "Papei Francisc, o mare imbratisare de la prietenul Ronaldo".

Sursa foto: Associated Press

Glumind, Papa a remarcat ca aceste cadouri reprezinta o invitatie pentru a se ruga ca Brazilia sa castige Cupa Mondiala. Presedintele Rousseff i-a raspuns ca vrea macar neutralitate.

La randul sau, Papa i-a oferit un medalion reprezentandu-l pe "Ingerul pacii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.