Norvegianul Ole Einar Bjoerdalen a devenit la 40 de ani, dupa proba de stafeta mixta din cadrul biatlonului, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de iarna, cu 13 trofee.

Bjoerndalen l-a depasit astfel pe compatriotul sau, fondistul Bjoern Daehlie in fruntea clasamentului, cei doi avand cate 12 medalii castigate la Jocurile Olimpice.

Ole Einar Bjoerndalen a obtinut in cursa de miercuri cea de-a opta medalie de aur, care li se aduga celor patru de argint si una de bronz.

El a facut echipa cu Tora Berger, Tiril Eckhoff si Emil Hegle Svendsen. Stafeta norvegiana a fost cronometrata cu timpul de o ora, noua minute si 17 secunde.

Medalia de argint a fost obtinuta de echipa Cehiei (Veronika Vitkova, Gabriela Soukalova, Jaroslav Soukup si Ondrej Moravec), care a avut o intarziere de 32,6 secunde.

Medalia de bronz a fost castigata de echipa Italiei (Dorothea Wierer, Karin Oberhofer, Dominik Windisch si Lukas Hofer), care a ajuns cu 58,2 secunde mai tarziu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.