Vic Wild, un american care reprezinta Rusia la JO, a castigat proba de de snowboard paralel, in timp ce sotia sa Aliona Zavarzina, a obtinut medalia de bronz in proba feminina.

Vic Wild l-a invins in finala pe elvetianul Nevin Galmarini, in timp ce slovenul Zan Kosir a obtinut medalia de bronz.

In proba feminina, sotia lui Wild, Aliona Zavarzina, una dintre favoritele concursului, a obtinut medalia de bronz. Aurul a fost castigat de elvetianca Patrizia Krummer, care a invins-o in finala mare pe sportiva japoneza Tomoka Takeuchi.

Vic Wild, 27 de ani, este singurul cetatean american care a concurat pentru Rusia la Jocurile Olimpice si singurul barbat cu sanse la succesul olimpic intr-o competitie putin cunoscuta in tara sa de adoptie, se arata intr-un material realizat de Ria Novosti, inaintea competitiei.

O disciplina relativ noua in programul olimpic, snowboardul este dominat in mod traditional de sportivii din Statele Unite ale Americii. Rusia obtinuse o singura medalie la acest sport, prin Ekaterina Iliuhina, argint in 2010, la Vancouver.

Ideea cerererii cetateniei ruse i-a venit de la campioana rusa la snowboard Aliona Zavarzina, cu care Wild se intalnea acum cativa ani si care intre timp i-a devenit sotie.

Un alt sportiv rus naturalizat inaintea Jocurilor Olimpice, patinatorul sud-coreean Victor Ahn, a castigat o medalie de aur si una de bronz in probele de short track.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.