Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci a avut loc vineri pe Stadionul Olimpic Fist, in fata a numeroase vedete si a circa 40.000 de spectatori.

Cea mai scumpa editie a Jocurilor Olimpice de iarna nu a avut insa un start perfect. In timpul ceremoniei de deschidere, a avut loc o eroare care a facut imediat inconjurul lumii. Unul dintre cei cinci fulgi de zapada pregatiti pentru a se deschide si a forma simbolul Jocurilor Olimpice - cele 5 cercuri - a ramas blocat, tocmai cand Vladimir Putin si-a facut aparitia in tribuna.

Biatlonista Eva Tofalvi (35 ani) a purtat pentru a doua oara consecutiv, drapelul echipei Romaniei la festivitatea de deschidere.

3 miliarde de telespectatori vor urmari Jocurile Olimpice de iarna de la Soci, potrivit estimarilor organizatorilor

5 miliarde de euro (214 miliarde de ruble) au fost investite in constructii si pregatirea Jocurilor Olimpice, a anuntat vicepremierul Rusiei, Dmitri Kozak. Prin adaugarea cheltuielilor legate de infrastructura suma totala a ajuns la 37 de miliarde de euro (1.500 de miliarde de ruble). Aceasta cifra, anuntata de Kozak la inceputul anului 2013, face din competitia de la Soci cea mai scumpa din istoria Jocurilor Olimpice de iarna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.