Echipa Romaniei de Fed Cup s-a impus in fata Ungariei, miercuri, la Budapesta, in Grupa 1 a Zonei Europa-Africa a competitiei, dupa ce perechea Monica Niculescu/Irina Camelia Begu (foto) a trecut cu 6-7 (5), 6-2, 6-0 de cuplul Timea Babos/Reka-Luca Jani.

Partida de dublu a avut un prim set echilibrat, pe care Babos si Jani si l-au in tiebreak, dar unguroaicele au inceput sa cedeze pas cu pas, resimtind si oboseala din partidele de simplu, iar Monica si Irina au castigat setul al doilea cu 6-2, egaland situatia, iar in decisiv s-au impus cu 6-0, aducand victoria Romaniei.

Initial, se anuntase ca perechea Monica Niculescu (54 WTA)/Irina Camelia Begu (147 WTA) va infrunta cuplul Agnes Bukta/Szabina Szlavikovics, informeaza AGERPRES.

In prima partida de simplu, Sorana Cirstea (26 WTA) trecuse clar de Reka-Luca Jani (253 WTA) cu 6-1, 6-0, dar apoi Simona Halep (N. 10) a fost invinsa neasteptat de Timea Babos (83 WTA), cu 1-6, 7-5, 6-3. Babos si-a luat astfel revansa in fata Simonei, care o invinsese pe unguroaica anul trecut, in sferturile de finala ale turneului WTA de la Budapesta, cu 7-5, 6-1, castigand apoi competitia.

In alt meci din Grupa B, Marea Britanie a invins Letonia (2-0): Heather Watson — Jelena Ostapenko 7-5, 6-1, Johanna Konta — Diana Marcinkevica 6-3, 4-6, 7-5.

Romania va infrunta Marea Britanie, vineri, de la ora 17,00, iar sambata va juca impotriva Letoniei (17,00). Daca va castiga aceasta grupa, Romania va intalni intr-un play-off castigatoarea grupei C, din care fac parte Ucraina, Austria, Slovenia si Israel. Ucraina a invins Israelul cu 3-0, iar Austria a dispus cu 3-0 de Slovenia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.