Seattle Seahawks s-a impus pentru prima oara in finala Super Bowl dupa ce a invins in duminica cu scorul de 43-8 (22-0) formatia Denver Broncos, duminica, la East Rutherford, in apropiere de New York.

Castigatorii au avut cea mai buna defensiva din intreg sezonul si nu a lasat nicio sansa lui Broncos, preluand conducerea jocului inca de la inceput, informeaza AGERPRES.

Gruparea din Seattle se mai calificase pana acum o singura data in finala NFL, in 2006, cand a fost invinsa de Pittsburgh Steelers.

Denver Broncos a pierdut, in schimb, cel de-al 5-lea Super Bowl, avand in palmares si doua victorii, inregistrate in 1998 si 1999. Echipa cu cel mai bun atac al sezonului s-a aratat foarte nervoasa in debutul jocului si complet depasita. Coordonatorul sau de joc, marea vedeta Peyton Manning, care a primit sambata titlul de cel mai bun jucator al sezonului (MVP), nu a putut face diferenta in acest meci, in ciuda celor 34 de pase complete pe care le-ar reusit, un record pentru Super Bowl.

Pana in prezent, marea finala a fotbalului american nu s-a disputat niciodata intr-un oras atat de nordic din Statele Unite, insa temerile legate de conditiile meteorologice s-au dovedit nefondate, temperatura inregistrata in debutul meciului fiind de 10 grade Celsius si fara precipitatii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.