Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, a declarat ca din biletele rezervate romanilor la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci s-au vandut doar doua sau trei.

"Noi, pentru Jocurile Olimpice de la Soci, am solicitat organizatorilor destul de putine bilete, iar de vanzarea lor s-a ocupat agentia Cartan (n.r. - agentie autorizata de revanzare a biletelor la JO de la Soci, cu sediul in California). Din nefericire pentru noi interesul din partea suporterilor romani a fost minim, aproape inexistent as spune. Nu am informatii exacte, dar cred ca s-au vandut doar doua sau trei bilete", a declarat Dobrescu, potrivit mediafax.ro.

Oficialul a afirmat ca lipsa de interes a suporterilor romani este legata de securitate si bani.

"In general, fanii romani sunt mai apropiati de Jocurile Olimpice de vara, la noi nu exista o traditie in participarea la Olimpiada de iarna. Acum s-au mai adaugat si alte explicatii. Este vorba despre aspectul de securitate din zona, dar si de problema financiara. Criza financiara inca se resimte la noi si chiar si oamenii cu posibilitati isi dramuiesc foarte atent banii", a mai adaugat Dobrescu.

Secretarul general al COSR a precizat ca un roman ar fi trebuit sa cheltuiasca o suma insemnata pentru a vedea de la fata locului Jocurile Olimpice de la Soci.

"Este oarecum paradoxal faptul ca desi geografic suntem aproape de Soci, accesul catre aceasta localitate este foarte dificil din Romania. Practic trebuie sa schimbi vreo trei sau patru avioane. Iar in afara de transport si celelalte lucruri, cum este de exemplu cazarea, au preturi destul de prohibitive. Nu am facut un calcul exact, practic depinde si ce fel de probe vrea sa vada la Soci, dar, in mare, pentru a merge acolo un fan roman are nevoie de mii de euro", a afirmat Dobrescu.

Conform site-ului agentiei alese de COSR pentru comercializarea biletelor pentru romani, un sezur de sapte zile la un hotel de trei stele in Soci, pe timpul Jocurilor Olimpice, costa peste 5.000 de dolari, fara transport si bilete de acces la competitii.

Citeste si:
Altex începe campania Black Friday de iarnă
Altex începe campania Black...

Jocurile Olimpice de iarna de la Soci se vor desfasura in perioada 2 - 23 februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.