Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a declarat ca forul mondial se gandeste sa organizeze editia din 2022 a Cupei Mondiale, care va avea loc in Quatar, in timpul iernii, nu in lunile iunie-iulie.

"Nu se va juca vara. Sa fiu sincer, cred ca se va alege o perioada intre 15 noiembrie si 15 ianuarie pentru ca atunci sunt cele mai bune temperaturi in acea zona. Ar fi ca si cum s-ar juca pe timp de primavara in Europa, unde temperaturile sunt de aproximativ 25 de grade Celsius", a declarat Valcke la un post de radio din Franta, potrivit prosport.ro.

Aceasta declaratie a numarului doi al FIFA vine dupa ce forul mondial a inceput consultarile in privinta datelor de la CM 2022 din Quatar, unde se inregistreaza temperaturi foarte mari in timpul verii.

Reactia oficala a FIFA nu a intarziat sa apara. Forul mondial a emis un comunicat de presa prin care comenteaza afirmatiile secretarului general Jerome Valcke: "Data precisa a evenimentului inca este in dezbatere, avand in vedere ca trebuie sa cadem de acord cu absolut toti cei implicati in acest eveniment, de la sponsori pana la comunitatea fotbalului international. Atata timp cat evenimentul va avea loc abia peste opt ani, nu este nicio graba in luarea unei decizii. Asadar, nicio decizie nu se va lua inaintea Campionatului Mondial de fotbal din Brazilia".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.