Sport 2 Ianuarie 2014 11:52
Presedintele Comitetului International Olimpic, Thomas Bach, a condamnat, luni, atentatele teroriste de la Volgograd, dar a precizat ca este sigur ca securitatea la Jocurile Olimpice de la Soci va fi asigurata.

Bach a afirmat ca tragedia petrecuta la Volgograd reprezinta un "atac josnic impotriva unor persoane nevinovate".

De asemenea, seful CIO a declarat ca i-a scris presedintelui Vladimir Putin pentru a-si exprima "increderea in autoritatile ruse" in ceea ce priveste securitatea la JO de la Soci.

"Sunt sigur ca se va face totul pentru a se asigura securitatea sportivilor si tuturor participantilor la Jocurile Olimpic de iarna. Jocurile Olimpice au ca scop strangerea oamenilor de diverse origini pentru a depasi divergentele in mod pasnic. Numeroasele mesaje de sustinere si solidaritate ale comunitatii internationale m-au convins ca acest mesaj va fi transmis si de Jocurile Olimpice de la Soci", a afirmat Bach, intr-un comunicat, potrivit mediafax.ro.

Doua atentate sinucigase au avut loc duminica si luni in Volgograd. Duminica, un atentat atribuit unui kamikaze a provocat moartea a 17 persoane in gara orasului, foarte frecventata la sfarsitul saptamanii, ce a reprezentat inceputul sarbatorilor de iarna pentru numerosi rusi. Luni dimineata, un atentat comis tot de catre un atacator sinucigas a provocat explozia unui troleibuz, soldata cu moartea a 15 persoane si ranirea altor 27.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.