Selectionerul Victor Piturca a declarat ca portarul Ciprian Tatarusanu este refacut dupa probleme la spate pe care le-a avut si poate evolua la meciul tur cu Grecia, iar fundasul Vlad Chiriches, care a suferit o accidentare la nas, urmeaza sa ajunga, joi sau vineri, la Atena.

"Din fericire, lucrurile au luat-o pe o panta buna, Tatarusanu e apt pentru joc. Chiriches va veni ori in aceasta seara, daca va primi acea masca, ori in cursul zilei de maine. Tatarusanu si ieri in proprortie de 90 la suta s-a antrenat normal, iar azi a facut tot antrenamentul normal", a spus Piturca, joi, intr-o conferinta de presa organziata la Atena, transmite MEDIAFAX.

Totusi, selectionerul a precizat ca nu este sigur ca Vlad Chiriches poate juca, nici pentru meciul retur, de la Bucuresti. El a adaugat ca nu are inca stabilit un "11" pentru intalnirea de la Atena.

"Deocamdata mai sunt 2-3 incertitudini pe anumite posturi, ma voi hotari pana in cursul zilei de maine", a precizat Piturca.

Tehnicianul a reafirmat ca echipa Greciei este favorita inaintea dublei cu Romania, dar este convins ca tricolorii vor face tot ce este posibil pentru a obtine calificarea la Cupa Mondiala. "E dificil sa ai asemenea jocuri, este foarte greu pentru echipele invinse, insa asta e regulamentul. Repet, e un meci dificil pentru ambele echipe, asa cum am spus, Grecia e echipa mai valoroasa si mai experietata si are prima sansa, insa si Romania isi doreste calificarea si va face totul posibil pentru a realiza acest lucru", a spus Piturca.

Selectionerul le-a cerut jucatorilor sai sa dea dovada de profesionalism, sa fie calmi si sa incerce sa marcheze pe terenul adversarei de vineri.

"Pe echipa Romaniei o intereseaza sa marcheze gol, goluri pentru a se califica. In functie de joc, de ceea ce se va intampla in teren, pot sa fie momente dificile, dar noi cand vom avea posibilitatea vom ataca. Daca vom putea face asta tot timpul va fi foarte bine. Le-am cerut jucatorilor calm, sa se pregateasca normal, sa fie linistiti si in momentul in care incepe jocul sa joace cu acea liniste care sa creeze o atmosfera buna si sa joace astfel incat sa le faca si placere. Sunt doua jocuri capitale pentru a ajunge la mondial, insa nu vreau sa se creeze presiune asupra jucatorilor, pentru ca fotbalul este un joc. Sunt doua jocuri care trebuie tratate cu mult profesionalism si cred ca baietii au inteles foarte bine in aceste zile ceea ce doresc. Imi pare bine ca sunt si relaxati. Intr-un joc de fotbal se poate intampla orice. Ei trebuie sa fie pregatiti si sunt pregatiti pentru joc, dar in limitele normalului. Daca intr-un meci ca acesta nu dai totul, atunci cand?", a declarat Piturca.

Citeste si:
ENEL își vinde activele din România companiei PPC din Grecia
ENEL își vinde activele din...

El a obtinut informatii despre echipa Greciei de la mijlocasul Costin Lazar, coechipier la PAOK Salonic cu mai multi internationali eleni: "Sigur ca am discutat cu Goian si Lazar tot timpul. Lazar are sase colegi care sunt selectionati la echipa elena. Cu Goian mai putin, fiindca nu a avut contact cu jucatori de la echipa nationala, numai pe terenul de joc, dar si cu el am avut discutii pentru ca i-a fost adversar lui PAOK".

Partida Grecia - Romania contand pentru mansa tur a play-off-ului Cupei Mondiale din Brazilia se va disputa, vineri, de la ora 21.45, pe Stadionul "Giorgios Karaiskakis" din Pireu, returul fiind programat pe Arena Nationala la 19 noiembrie, incepand cu ora 21.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.