Cateva sute de persoane participa, sambata, la campania "BICICLESTI", lansata de Gandul si Pro Sport si care isi propune deschiderea orasului pentru biciclisti, pentru pietoni, pentru toti iubitorii de miscare si aer curat.

Astazi, dar si weekend-ul viitor, in 26 si 27 octombrie, cei care locuiesc in Bucuresti pot face miscare in aer liber, traficul auto fiind restrictionat de la Herastrau, via Kiseleff, Calea Victoriei, pana in Centrul Vechi.

"Avand in vedere campania Gandul si PRO SPORT de a da curs initiativei civile BICICLESTI, Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret pune la dispozitia bucurestenilor dornici de miscare in aer liber Calea Victoriei intre str. Doamnei si Splaiul Independentei si Soseaua Kiseleff intre Arcul de Triumf si Piata Victoriei", a anuntat Primaria Capitalei, potrivit MEDIAFAX.

Traficul este restrictionat, sambata, pe traseul mentionat, si va fi si sambata si duminica viitoare, in 26 si 27 octombrie.

Gandul si PRO SPORT au lansat in urma cu o saptamana campania "BICICLESTI", initiativa prin care se propune trasarea celei mai mari piste de activitati sportive de weekend.

Pe parcursul campaniei au fost fost prezentate mai multe materiale despre perioada in care cuvantul "promenada" era des intalnit in vocabularul bucurestenilor, dar si despre masurile luate de alte tari pentru a-si incuraja cetatenii sa faca miscare, precum si infrastructura dezvoltata in acest sens.

Bucurestiul se poate "lauda" la ora actuala doar cu sapte piste pe care pot circula biciclistii care au o lungime totala de cativa kilometri, in ciuda faptului ca incepand din anul 2008 s-au amenajat 194 de kilometri de trasee destinate iubitorilor transportului "pe doua roti", cu patru kilometri in plus decat in Budapesta.

Cele mai multe rute pentru biciclisti au fost insa desfiintate ulterior de Politie, fie din cauza obstacolelor care se intalneau pe parcursul lor, fie din cauza bordurilor care nu se gaseau la nivelul carosabilului.

Citeste si:
Cum te poate ajuta o campanie de advertoriale SEO?
Cum te poate ajuta o campanie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.