Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a anuntat, marti, ca un jucator al echipei nationale va castiga 200.000 de euro daca reprezentativa tricolora se va califica la Campionatul Mondial din 2014.

"La Comitetul Executiv de ieri nu s-a modificat obiectivul nationalei. Dar Mircea Sandu a facut un lucru foarte bun, a marit premierea jucatorilor si staff-ului nationalei. In afara de cei 50 la suta din banii veniti de la FIFA pentru calificare, adica in jur de 3 milioane si ceva de euro, presedintele le-a mai promis inca 5-600.000 de euro. La jucatori si la tot staff-ul. Este bine 3,5 milioane pentru o calificare, nu este nici exagerat. Mircea Sandu a facut un lucru deosebit, sprijina si financiar performanta", a declarat Dragomir, potrivit mediafax.ro.

Seful LPF considera ca jucatorii Stelei nu vor refuza convocarile la echipa nationala in conditiile in care pot castiga 200.000 de euro in trei luni.

"Sa iti iei tu, ca jucator, 200.000 de euro pentru o calificare, este foarte bine. In trei luni sa castigi o astfel de suma... pai o neglijezi numai daca esti nebun, daca esti bolnav mintal. Cum sa nu iei banii astia? Jucatorii nu mai joaca numai de drag acum. Acum fotbalul e un chin. Ati vazut, baga in tine de toate, iti schimba sangele, schimba oxigenul din sange, schimba de toate, sunt atatea metode de chin pentru marea performanta", a mai adaugat oficialul.

Dumitru Dragomir este convins ca jucatorii echipei nationale a Olandei vor fi profesionisti in meciurile cu Turcia si Ungaria.

"Olandezii nu pierd nicaieri, dar stai sa castigam noi si avem un golaveraj mai bun. Mie nu mi-e frica de olandezi ca nu o sa-si faca meseria, mie mi-e frica de noi, sa nu ne inecam ca tiganul la mal. Putem face si golaveraj, Andorra e ca o echipa de judet, sa fim seriosi. Pai nu e nici ca Barsana, asta de a jucat Steaua cu ea. Andorra este o strada, o strada de aici pana la hotelul Marriott", a concluzionat presedintele LPF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.