Stephen Lee, fost numar cinci mondial la snooker, a fost suspendat, miercuri, 12 ani pentru ca a aranjat meciuri, a anuntat Federatia Internationala a Jucatorilor Profesionisti de Biliard si Snooker.

Saptamana trecuta, un tribunal independent a decis sa-l condamne pe Lee pentru aranjarea rezultatelor a sapte meciuri, intre 2008 si 2009, din care unele in timpul Campionatelor Mondiale de Snooker. Pe langa condamnare, englezul a primit si o amenda in valoare de 46.000 de euro.

"Sanctiunea este valabila din 12 octombrie 2012, astfel ca Stephen Lee nu va mai putea juca pana in 12 octombrie 2024. Nu suntem mandri ca ne-am confruntat cu astfel de probleme, dar acest lucru demonstreaza angajamentul nostru pentru a nu mai exista coruptie in biliard", a anuntat intr-un comunicat Federatia Internationala a Jucatorilor Profesionisti de Biliard si Snooker.

Potrivit mediafax.ro, aceasta decizie nu este definitiva, Stephen Lee putand sa faca apel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.