Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, marti, ca forul condus de el si FRF pregatesc o schimbare a sistemului competitional al Ligii 1.

Dragomir a prezentat doua variante posibile de campionat, cu 16 sau 14 cluburi, in ambele situatii sezonul regulat fiind urmat de un play-off in care sa se decida campioana, echipele calificate in competitiile europene si cele care vor retrograda in liga secunda.

"E clar ca nu se mai poate sa continuam campionatul cu 18 echipe. Criza a distrus multe cluburi din fotbalul romanesc. Vom reveni la 16 echipe sau la 14 formatii cu un sistem de play-off si play-out si echipele vor trai. Se mai lucreaza la proiect. Din campionatul viitor vor retrograda patru sau sase echipe si vor promova doua, in functie de ce sistem se va alege", a declarat Dragomir, intr-o conferinta de presa, potrivit prosport.ro.

Seful LPF a precizat ca schimbarile ar urma sa intre in vigoare din sezonul 2015/2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.