Suporterii maghiari sositi in Capitala pentru meciul Romania-Ungaria au provocat scandal dupa scandal.

[UPDATE]

Suporterii maghiari au devastat doua dintre autobuzele RATB cu care au fost transportati. De asemenea, la Arena Nationala se incing spiritele, unde ultrasii unguri vor sa plece sa-si cumpere alcool, insa jandarmii le interzic sa se deplaseze.

Pana acum, sapte persoane au fost ranite in urma incidentelor din Centrul Vechi si de la Gara de Nord.



In jurul orei 15:20, jandarmii au intervenit in forta si au evacuat Centrul Vechi, asta deoarece suporterii ungurii aruncau cu petarde si cu sticle. Aproximativ 400 de indivizi au fost evacuati cu ajutorul gazelor lacrimogene.

Ungurii au fost urcati in autobuze care sa ii duca direct la Arena Nationala. Un jandarm si o jurnalista au fost raniti in urma violentelor. Mai multe terase au suportat pagube materiale.

Mai devreme in decursul zilei de vineri, un suporter maghiar a fost batut de mai multe persoane, vineri, in zona Unirii din Capitala, dupa ce a iesit din grupul in care se afla pentru a merge la un supermarket, potrivit unor oficial ai Politiei Capitalei.

Potrivit MEDIAFAX, suporterul agresat a iesit din grupul in care se afla, pentru a face cumparaturi, moment in care a fost atacat de patru sau cinci persoane, care l-au lovit si apoi au fugit. Incidentul a fost anuntat prin numarul de urgenta 112 in jurul orei 13.45, au spus oficialii Politiei Capitalei.

Barbatul are rani usoare si a refuzat sa mearga la spital sau sa depuna plangere. Persoanele care l-au lovit pe suporterul maghiar sunt cautate de politistii Sectiei 10.

Suporterii ungari au aruncat din tren petarde si cutii de bere la intrarea in Romania

Dupa incidentele din Centrul Vechi, noi probleme au aparut din pricina trenurilor in care calatoreau ultrasii unguri.

Unul dintre trenuri a fost oprit la Podul Grant de catre ultrasi cand au tras semnalul de alarma. Cativa dintre suporteri au reusit sa se dea jos. Cand trenul a ajuns in cele din urma in Gara de Nord, era deja incendiat.

In jurul orei 16:00 a izbucnit o bataie generala in Gara de Nord si s-a apelat din nou la gaze lacrimogene.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Nationala Romaniei va intalni echipa Ungariei, vineri, de la ora 21.00, pe Arena Nationala, in preliminariile Cupei Mondiale din 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.