Germanul Sebastian Vettel a obtinut, duminica, Marele Premiu al Belgiei, desfasurat pe circuitul de la Spa-Francorchamps, a cincea sa victorie in acest sezon si a 31-a din cariera.
Pilotii din Formula 1 s-au intors in acest week-end din vacanta de patru saptamani pentru a disputa ultima parte a sezonului 2013. Vettel si Red Bull au demonstrat si in Ardeni aceeasi regularitate ca in primele zece curse, iar sansele lor la titlurile mondiale sporesc de la cursa la cursa.

La Spa, calificarile s-au incheiat cu o semi-surpriza. Surpriza pentru ca evolutiile din antrenamente il recomandau pe Vettel ca ocupant al primei pozitii pe grila de start. Insa conditiile mixte de pista umeda/pista uscata l-au propulsat pe Lewis Hamilton in pole-position. Locul britanicului nu poate fi considerat totusi neasteptat, tinand cont de cele trei pole-position-uri anterioare obtinute la rand, patru in tot sezonul. Vettel si colegul sau Mark Webber s-au clasat imediat dupa Hamilton, iar al doilea pilot Mercedes, Nico Rosberg, a inchis primele doua linii ale grilei la start, scrie mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.