Campionul paralimpic Oscar Pistorius incearca sa ajunga la un aranjament financiar pe cale amiabila cu parintii logodnicei sale Reeva Steenkamp, pe care a ucis-o la 14 februarie, pentru a evita astfel un proces civil, anunta, marti, un cotidian sud-african.

Kenny Oldwage, unul dintre avocatii lui Pistorius, contactat de The Times, a refuzat sa confirme informatia si nu a facut niciun comentariu.

Potrivit jurnalului, avocatii sportivului vor ca acest caz sa fie rezolvat inainte de deschiderea procesului penal, care urmeaza sa aiba loc in martie 2014. Ei propun despagubiri pentru pierderea veniturilor si prejudiciu moral, transmite MEDIAFAX.

Reeva Steenkamp, care ar fi implinit 30 de ani la 19 august, era un model cunoscut in Africa de Sud si avea o situatia financiara foarte buna. Ea isi ajuta din punct de vedere financiar parintii pensionari.

Presa sud-africana afirma ca parintii solicita pagube in civil de trei milioane de ranzi (220.000 de euro).

Reeva Steenkamp a fost impuscata de Oscar Pistorius in noaptea de 13 spre 14 februarie, in locuinta sportivului din Pretoria.

In varsta de 26 de ani, Pistorius nu a negat niciodata ca a impuscat-o pe Reeva Steenkamp. Dar sustine inca din prima zi ca este vorba de o neintelegere. El spune ca a crezut ca in casa i-au intrat hoti si ca a tras focuri de arma fara sa stie ca Reeva s-a trezit pentru a merge la baie.

In cadrul audierilor preliminare din februarie, acuzarea a incercat sa demonstreze insa ca Pistorius stia perfect cine era victima sa si ca impuscaturile au venit ca urmare a unei dispute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.