Pilotul de raliuri Valentin Banciu, fost angajat al RAR Hunedoara, care se afla in arest preventiv din luna iulie, pentru luare de mita, conflict de interese si abuz in serviciu, a fost trimis in judecata, procesul urmand sa se judece la Curtea de Apel Alba Iulia.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca pe rolul instantei a fost inregistrat dosarul in care Valentin Ioan Banciu, inginer la Registrul Auto Roman Hunedoara, este trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia pentru conflict de interese, luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Muntean a spus ca miercuri magistratii Curtii de Apel Alba Iulia urmeaza sa analizeze daca mentin sau nu masura de arest preventiv a barbatului, iar primul termen de judecata stabilit in acest proces este 4 septembrie.

Pilotul de raliuri Valentin Banciu, care era si angajat al RAR Hunedoara, a fost arestat preventiv in luna iulie, barbatul fiind acuzat de luare de mita, conflict de interese si abuz in serviciu.

Potrivit Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, procurorii au retinut la acea data ca Valentin Ioan Banciu, angajat la RAR Hunedoara in functia de inginer, detinea un service auto care functiona la domiciliul sau din municipiul Hunedoara, fiind administrat de sotia sa. Banciu ii indruma la service-ul sau pe posesorii de autovehicule care se prezentau la RAR Hunedoara, iar un angajat, invinuit si el in acelasi dosar, incasa banii indicati pentru lucrari, dupa care soferii se prezentau din nou la RAR, unde Valentin Banciu le elibera avizul necesar din punct de vedere tehnic.

Conform procurorilor, Banciu proceda in acest mod de aproximativ doi ani si jumatate - trei ani.

Potrivit unui comunicat de presa transmis in 29 iulie de RAR Hunedoara, directorul general al Regiei Autonome Registrul Auto Roman, George-Adrian Dinca, a decis suspendarea contractului individual de munca al lui Valentin Ioan Banciu, dupa ce pe site-ul oficial al Curtii de Apel Alba Iulia a fost publicata informatia potrivit careia acesta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Valentin Banciu are 49 de ani, este de profesie inginer, fiind considerat unul dintre cei mai buni piloti de raliuri din Romania.

El a debutat in competitii 1994, la Brasov, iar de atunci a adunat peste 100 de participari, completandu-si palmaresul cu numeroase trofee, inclusiv cu cel de campion.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.