Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a anuntat ca planuieste sa vanda si in strainatate drepturile de televizare din sezonul viitor al Ligii 1.

"Impreuna cu doi parteneri din Germania si Olanda lucram la acest proiect. Este pentru prima data cand niste televiziuni de afara sunt interesate sa transmita meciuri din Liga I, iar lucrul asta nu poate decat sa ne bucure. Asta inseamna ca valoarea fotbalului nostru a crescut si incepe sa conteze", a declarat Dragomir pentru www.ziarulring.ro.

"Mi se pare ciudat ca liga poloneza sa se vada pe Eurosport 2, iar liga noastra, care e mai buna, gindindu-ne doar la faptul ca Steaua e favorita in meciul cu Legia Varsovia, sa nu fie transmisa decat la noi", a mai adaugat seful LPF.

Dragomir a afirmat ca vrea sa obtina peste 30 de milioane de euro anual din acest contract.

"Noi ne-am dori sa obtinem cat mai mult posibil, insa suntem realisti. Speram sa obtinem aceeasi suma cat am luat de la Digi Sport, Dolce Sport si Antena 1, ceva putin peste 100 de milioane de euro, adica undeva intre 33 si 35 de milioane de euro pe sezon", a declarat presedintele LPF.

"Din ce stiu, televiziunile vor sa ne santajeze la urmatoarea licitatie si ne luam toate masurile. Am auzit ca firmele de cablu nu mai sunt interesate sa difuzeze meciurile din Liga I si de aceea am gandit proiectul acesta. Vom vedea ce va fi pentru ca se mai pot intampla multe", a mai precizat Dumitru Dragomir.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.