Halterofilii romani Razvan Martin si Elena Andries au fost depistati pozitiv cu stanozolol in urma unor controale antidoping efectuate la Campionatele Europene de la Tirana (8-14 aprilie) din acest an.

Medaliatul cu bronz la JO 2012, Razvan Martin, a fost depistat pozitiv la un control efectuat pe 11 aprilie, iar Federatia Internationala de Haltere l-a suspendat pana pe 11 aprilie 2015.

"Pe 6 ianuarie m-am prezentat la pregatire la lotul olimpic. Pe 3.04.2013 am fost controlat antidoping, cu o saptamana inainte de concurs, cu trei zile inainte sa plec la competitie, nu a fost nicio problema. M-am trezit acum, dupa cinci luni, ca sunt pozitiv la CE de seniori, nu pot sa-mi imaginez, nu pot sa-mi dau seama cum. Nu am luat absolut nimic! O sa ma pregatesc in continuare si deocamdata imi iau un concediu sa-mi limpezesc si eu gandurile, sa stau cu familia", a declarat Razvan Martin pentru digisport.ro.

Potrivit mediafax.ro, Martin a castigat doua medalii la competitia din Albania, aur la stilul smuls si bronz la total, la categoria 77 de kilograme.

Elena Andries a fost depistata pozitiv pe 8 aprilie si a primit o suspendare de doi ani. La campionatele Europene de la Tirana, Andries a fos medaliata cu bronz la total, argint la smuls si bronz la aruncat, la categoria 48 de kilograme.

Un al treilea halterofil roman, Marius Danciu, a fost suspendat doi ani, dupa ce a fost depistat pozitiv pe 15 noiembrie 2012.

Site-ul oficial al Federatiei Internationale de Haltere a publicat o lista a sportivilor depistati pozitiv in urma unor controale antidoping, pe care figureaza si cei trei romani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.