Actionarul majoritar al echipei de fotbal "U" Cluj, Florian Walter, a fost audiat, luni, timp de o jumatate de ora, de procurorii DIICOT Cluj, in dosarul transferurilor de la aceasta echipa la Petrolul Ploiesti, afirma surse judiciare, citate de MEDIAFAX.

Surse judiciare au declarat ca Florian Walter s-a prezentat, luni, la DIICOT Cluj, insotit de un avocat, si a fost audiat circa 30 de minute, el refuzand sa faca vreo declaratie presei.

Conform surselor citate, Walter a fost audiat in dosarul privind transferul unor jucatori ai echipei de fotbal "U" Cluj la Petrolul Ploiesti, actiune care ar fi provocat un prejudiciu de 11 milioane de euro clubului clujean.

Anul trecut, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism informa ca, in perioada mai-septembrie 2012, persoane din cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA au actionat in scopul obtinerii unor beneficii financiare substantiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a 15 jucatori de fotbal catre SC Fotbal Club Petrolul SA.

La randul sau, Politia Romana preciza ca sportivii au fost inregistrati la noul club, figurand cu o valoare de transfer ridicata, unul dintre ei fiind transferat deja la un al treilea club sportiv contra unei sume apreciate la 250.000 de euro. Astfel, se estima ca, prin aceasta modalitate, clubul sportiv din Cluj a fost prejudiciat cu aproximativ 10,95 milioane euro (45.225.000 lei).

In 14 noiembrie 2012, in baza autorizatiilor emise de Tribunalul Cluj, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca si procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj au facut perchezitii la Cluj si Ploiesti, la sediile sociale ale celor doua cluburi sportive, in vederea ridicarii unor inscrisuri si documente.

"Transferul cu titlu gratuit al unor jucatori cotati pe piata cu o valoare ridicata, estimata la aproximativ 11.000.000 de euro si care au generat cheltuieli inca de la momentul achizitiei, in contextul unei situatii financiare deficitare a clubului, este de natura sa genereze suspiciuni cu privire la realitatea contractelor de transfer incheiate", arata DIICOT.

Finantatorul Universitatii Cluj la acea vreme, Florian Walter, anunta, la finalul sezonului 2011/2012, ca paraseste gruparea ardeleana, urmand ca majoritatea jucatorilor de valoare din lot sa se transfere la Petrolul Ploiesti, club la care doreste sa se implice financiar. Florian Walter se declara dezamagit de autoritatile locale din Cluj-Napoca care nu s-au implicat in sustinerea echipei.

Citeste si:
O procuroare vrea să îi audieze pe Donald Trump și pe copiii săi...
O procuroare vrea să îi...

In vara lui 2012, Petrolul Ploiesti a transferat cincisprezece fotbalisti de la Universitatea Cluj: Mircea Bornescu (portar, 32 ani), Sebastian Achim (fundas, 25 ani), George Galamaz (fundas, 31 ani), Lukasz Szukala (fundas, 27 ani), Constantin Grecu (fundas, 23 ani), Ovidiu Hoban (mijlocas, 29 ani), Laurentiu Marinescu (mijlocas, 27 ani), Adrian Cristea (mijlocas, 28 ani), Marian Cristescu (mijlocas, 27 ani), Nwakaeme Tony (atacant, 23 ani), Gheorghe Grozav (atacant, 22 ani), Sebastian Cojocnean (mijlocas, 25 ani), Vlad Morar (atacant, 18 ani), Dorinel Popa (mijlocas, 23 ani) si Ionut Neag (fundas, 18 ani).

Florian Walter a mai fost audiat, si in luna decembrie, de procurorii DIICOT Cluj in acest dosar.

In 3 iunie, Florian Walter a demisionat din functia de presedinte al Consiliului de Administratie al clubului Petrolul Ploiesti, aceasta functie fiind preluata de actionarul majoritar al gruparii prahovene, Dan Capra.

Citeste si:
Penalty bătut și ratat de trei ori în meciul Petrolul - Rapid, din...
Râsu'-plânsu':...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.