Federatia Internationala de Sport Electronic (International eSport Federation) anunta desfasurarea Campionatului Mondial de Sport Electronic la Bucuresti dupa ce, vreme de patru ani, acesta a avut loc in Coreea de Sud.

Competitia organizata de Liga Gamerilor Profesionisti in parteneriat cu Ministerul Tineretului va avea loc intre 31 octombrie si 4 noiembrie 2013, la Sala Polivalenta.

La eveniment vor participa 270 de persoane din 46 de tari. Competitia masculina are doua discipline League of Legends, dotat cu premii in valoare de 27.000 de dolari, si Alliance of Variant Arms (A.V.A.), care ofera premii de 18.000 de dolari, iar in competitia feminina vor exista doua discipline – StarCraft 2 si Tekken Tag Tournament 2.

“Dupa o serie de discutii privind posibilitatea de organizare a evenimentului pe alt continent, dar si gradul de accesibilitate pe care il presupune o locatie europeana, am decis ca Bucurestiul sa gazduiasca Campionatul Mondial de Sport Electronic in 2013”, a declarat Won-Suk Oh, secretar general al Federatiei Internationale de Sport Electronic.

Ma bucur sa iau parte la acest eveniment si sa sustin sportul electronic si performanta in acest domeniu. Dezvoltarea sportului romanesc reprezinta o prioritate pentru mine, drept pentru care nu pot decat sa imi ofer intregul suport pentru realizarea si facilitarea desfasurarii unui eveniment de asemenea anvergura”, a aratat Nicolae Banicioiu, Ministrul Tineretului si Sportului.

Silviu Stroie, presedintele Ligii Gamerilor Profesionisti, este membru in board-ul Federatiei Internationale de Sport Electronic. Poziția de presedinte al Comisiei Internationale de Arbitri din cadrul federatiei, pe care acesta a obtinut-o la finalul anului trecut.

Faptul ca votarea mea in board-ul Federatiei Internationale de Sport Electronic este urmata de numirea Romaniei ca tara gazda a Campionatului Mondial de Sport Electronic nu face decat sa confirme inca o data munca depusa ani de-a randul. Vom continua sa dezvoltam acest domeniu, sa crestem comunitatea de gaming si sa aducem sportul electronic pe aceeasi pozitie cu alte discipline sportive din Romania”, a spus Silviu Stroie.

Citeste si:
Țiriac, propunere UNICĂ pentru Guvern: Le pun pe masă 30 de...
Ion Țiriac, propunere UNICĂ...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.