Presedintele FNME si al CA al clubului de fotbal Pandurii Targu Jiu, Marin Condescu, ar putea fi cercetat pentru inselaciune in dosarul contractului de cesiune dintre club si firma care asigura tichete de masa pentru mineri, ancheta fiind preluata de Parchetul Tribunalului Gorj, spun surse judiciare

Ancheta in dosarul contractului de cesiune dintre Clubul Pandurii si firma care asigura tichete de masa pentru minerii din fosta Societate Nationala a Lignitului Oltenia va fi continuata de Parchetul Tribunalului Gorj, dupa ce procurorii Parchetului Judecatoriei Targu Jiu si-au declinat competenta in acest caz, transmite MEDIAFAX.

Conform unor surse judiciare, procurorul de caz a constatat ca faptele comise de liderul sindical Marin Condescu pot fi incadrate la acuzatia de inselaciune, care sunt de competenta Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj.

Marin Condescu, presedinte al Federatiei Nationale Mine Energie, dar si al Consiliului de Administratie al clubului Pandurii Targu Jiu, acuzat ca ar fi falsificat contractul de cesiune, a fost audiat, luni, la Politia Gorj, declarand ca nu are nicio problema de natura penala si ca nu s-au comis ilegalitati in acest dosar.

Surse judiciare spun, insa, ca Parchetul Judecatoriei Targu Jiu a dispus inceperea urmaririi penale fata de liderul sindical pentru acuzatia de complicitate la abuz in serviciu si uz de fals, incadrarea faptelor sale schimbandu-se dupa audierile de la IPJ Gorj.

Aceleasi surse judiciare apreciaza ca si Parchetul Tribunalului Gorj isi va declina competenta in acest dosar, calitatea de presedinte a lui Condescu la Federatia Nationala Mine Energie impunand ca ancheta sa fie preluata de Directia Nationala Anticoruptie. In plus, in dosar mai sunt anchetati si acuzati de abuz in serviciu fostul director general Daniel Burlan si fostul director economic Daniel Olaru, de la fosta Societate Nationala a Lignitului Oltenia, parte a actualului Complex Energetic Oltenia.

Dosarul vizeaza modul in care in anul 2011 Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Targu Jiu si SNL Oltenia au incheiat un contract de cesiune cu firma Edenred Romania SRL, cea care distribuia tichete de masa pentru mineri. Contractul a avut o valoare de 1,6 milioane lei si, conform unei declaratii dintr-o conferinta de presa, din luna iunie, a managerul privat al CEO, Laurentiu Ciurel, firma distribuitoare de tichete trebuia sa isi primeasca banii de la Pandurii, conform intelegerii avute cu SNLO, unitatea miniera virand sumele prin intermediul clubului de fotbal.

Citeste si:
Stadionul municipal abandonat, dupa ce Pandurii intra in insolventa
Stadionul municipal din...

Ciurel mentiona la acel moment ca a cerut o ancheta dupa ce reprezentantii Edenred Romania SRL l-au notificat cu privire la faptul ca nu si-au recuperat sumele datorate de SNLO din anul 2011, el spunand ca nu stie de unde provine datoria respectiva.

Ulterior, intr-o alta conferinta de presa, si liderul sindical Marin Condescu a declarat, in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie al echipei Pandurii Targu Jiu, ca suma a fost un imprumut temporar luat de la SNLO cu acceptul furnizorului de tichete. Condescu a precizat ca, la vremea respectiva, pe fondul crizei economice si al neaprobarii bugetului de venituri si cheltuieli al SNLO, societatea miniera nu putea sa vireze banii in mod direct si legal catre clubul de fotbal, recurgandu-se la acest artificiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.