Atleta romanca Roxana Birca a fost depistata pozitiv la controlul doping de la Universiada de la Kazan, Rusia, competitie unde a cucerit medalia de aur in proba de 5000 de metri.

Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, a declarat ca toti sportivii care merg la competitii sub egida olimpica sunt testati si nu intelege de ce nu s-a procedat si acum la fel.

"Este o rusine inimaginabila. Nu am mai avut un sportiv descoperit dopat la o competitie de o asemenea anvergura de la Olimpiada de la Sidney. COSR testeaza de atunci orice sportiv care merge la competitii sub egida olimpica si nu inteleg de ce nu s-a procedat si acum la fel, cu lotul de la Universiada. Este o lipsa totala de profesionalism", a declarat Dobrescu pentru ProSport.

Sportiva este legitimata la CSA Steaua si a participat la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, fiind specialista in probele pe distante lungi, de 5000 si 10000 de metri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.