Noua cluburi din Liga I solicita LPF sa modifice grila de acordare a sumelor din drepturile TV, iar banii care ar trebui sa revina FC Rapid pentru locul opt din editia precedenta sa se imparta echipelor care s-au clasat de la locul 14 in jos, a anuntat, marti, presedintele Dumitru Dragomir.

El a explicat ca oficialii gruparilor care au solicitat in scris modificarea grilei de acordare a banilor nu considera normal ca Rapid sa primeasca suma corespondenta locului opt in clasament avand in vedere ca nu a primit licenta de Liga I, castigandu-si dreptul de joc in primul esalon in urma barajului cu Concordia Chiajna.

"Am primit o adresa din partea unor cluburi cu propunerea ca banii Rapidului sa ii impart la cluburile de la locurile 14 in jos, iar pe Rapid sa o pun pe locul 18. In Adunarea Generala din 10 iulie s-a votat (n.r. - in unanimitate) ca Rapid sa fie pe locul 8, pentru ca era pe locul 8 sportiv. Si nu vad alta hotarare a Adunarii Generale, cu toate ca a venit aceasta hartie cu multe stampile. Sunt noua cluburi. Voi incerca acum sa vad daca e necesara o noua Adunare Generala si daca da, o voi face pentru ca nu ma pot desparti de statute si regulamente. Iar in Adunarea Generala se va hotari dupa cum voteaza fiecare", a spus Dragomir intr-o conferinta de presa, scrie MEDIAFAX.

Presedintele LPF este insa de parere ca Rapid ar trebui sa primeasca suma corespondenta locului opt. "Drept si cinstit e ca Rapid sa ramana pe locul 8 pentru ca jucatorii nu au nicio vina ca George Copos, care nu mai este proprietar, a dus echipa in insolventa. Insa eu respect toate cluburile si incercam sa gasim calea legala sa facem aceasta Adunare Generala", a adaugat oficialul LPF.

Referitor la noii proprietari ai FC Rapid, oamenii de afaceri Adrian Zamfir si Nicolae Cristescu, Dumitru Dragomir a afirmat ca nu are foarte multe informatii despre situatia lor financiara. "Cristescu si Zamfir sunt niste oameni simpatici, iubitori de Rapid, dar nu am de unde sa stiu ce conturi au sau ce manageri sunt", a precizat Dragomir.

Pentru ocuparea locului opt in clasamentul Ligii I, FC Rapid ar trebui sa incaseze 1,9 milioane de euro din drepturile TV, in timp ce din postura de nou-promovata ar urma sa primeasca doar 840.000. FC Rapid este in prezent singura grupare care nu a incasat prima transa din drepturile TV, presedintele LPF Dumitru Dragomir luand decizia sa nu achite banii inainte ca Tribunalul Bucuresti sa aprobe planul de reorganizare in cadrul procesului de insolventa.

Citeste si:
Gino Iorgulescu (LPF), despre ce se întâmplă la Mediaș și Clinceni:...
Gino Iorgulescu (LPF), despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.