Swift Sport Cup continua sa polarizeze echipaje noi si sa ofere premisele unei competitii cu dueluri stranse pana la finalul Campionatului National de Raliuri Dunlop 2013.

Urmeaza a treia etapa care se va desfasura in cadrul mult asteptatului Raliu al Sibiului din 25-27 Iulie. Pentru aceasta runda, sase echipaje se vor alinia la start cu modele Suzuki Swift Sport, cinci fiind inscrise in "Cupa Suzuki".

Fiind si etapa din calendarul Campionatului European de Raliuri, Sibiul are Coeficient 2, ceea ce va permite noilor veniti sa fructifice la maximum clasarile in aceasta cursa. Apoi, trebuie luat in calcul faptul ca probele de macadam de la Raliul Sibiului sunt foarte solicitante pentru masini si piloti. Iar aceste caracteristici au provocat multe rasturnari de situatie in decursul anilor.

La aceste conditii se adauga si punctajele apropiate din clasamentul Swift Sport Cup 2013. Pana la Raliul Sibiului, lider este echipajul Andrei Chirtes / Marc Banca, care a acumulat 32,4 puncte in primele doua etape. Insa acestia nu vor lua startul in etapa de la Sibiu, ceea ce va face vulnerabila pozitia lor.

De altfel, echipajul Sebastian Gioarsa / Raluca Magdas ii urmeaza la doar 2,4 puncte distanta. Acestia au debutat in Swift Sport Cup intr-o forma foarte buna la etapa de la Cluj, unde au incheiat pe prima pozitie in aceasta runda a Cupei. Drept urmare au urcat direct pe locul secund in clasamentul Swift Sport Cup.

Totodata, echipajele Calin Bucur / Alexandru Ardelean si Ioan Zarug / Alin Clapon pleaca in etapa a 3-a a Swift Sport Cup cu avantajul a cate 21,6 si respectiv 20 de puncte acumulate. Deci, vor avea si ei un cuvant greu de spus in reconfigurarea podiumului.

Iar doua debuturi interesante vor contribui la o cursa cu un deznodamant greu de banuit.

Pilotul Madalin Radu Arhire a decis dupa patru etape in cadrul Cupei Dacia 2013 sa continue sezonul la volanul unui Suzuki Swift Sport. Acesta il va avea drept copilot pe Radu Dumitriu si se anunta foarte motivat sa incheie anul competitional pe podiumul Swift Sport Cup.

Citeste si:
Asia Express, etapă cu eliminare sigură! Concurenții trebuie să...
Asia Express, etapă cu...

Cu aceeasi determinare isi anunta participarea in Cupa Suzuki si echipajul Alex Mirea / Dragos Despinoiu, care are la activ victorii in etape CNR de macadam, precum Raliul tara Barsei din 2010 pe care si l-a adjudecat in cadrul Cupei Dacia.

Nu in cele din urma, vom avea de urmarit si evolutia pilotul sibian Radu David. Acesta revine in Campionatul National de Raliuri tot in tandem cu Mihaela Beldie pe post de copilot, dar de data aceasta cu Suzuki Swift Sport. Desi nu s-a inscris si in Cupa Suzuki,

Radu David isi pregateste ascensiunea in raliuri, dupa cea a castigat Campionatul National de Slalom Paralel 2011, la categoria juniori.

Ca la fiecare etapa, premiile sunt de 1.000, 600 si 400 de euro pentru ocupantii primelor trei locuri in cadrul Cupei Suzuki. Insa miza pe care au declarat-o echipajele este posibilitatea de a demonstra calitatile competitionale dispunand de acelasi material tehnic.

Citeste si:
Băiat de 12 ani, blocat într-un leagăn pentru bebeluși
FOTO Băiat de 12 ani, blocat...

Masinile participante in Cupa sunt supuse unor modificari identice, care respecta toate standardele FRAS (Federatia Romana de Automobilism Sportiv), conforme cu Clasa 9 a CNRD. Toate modelele sunt echipate cu motorul de 1,6 litri si 136 CP, corespunzator grupei N.

Pentru a asigura acelasi standard tehnic ridicat pentru fiecare masina din Cupa si a oferi tuturor echipajelor sanse egale pentru clasarea cat mai buna in competitie, Suzuki Romania a autorizat Wise Motorsport drept singur partener care opereaza modificarile cerute de regulament. Specialistii Wise Motorsport asigura la fiecare etapa piese de schimb si consultanta tehnica pentru echipajele care folosesc Suzuki Swift Sport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.