Sport 16 Iulie 2013 10:47
Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anuntat, luni, ca a inregistrat apelul clubului Concordia Chiajna impotriva Federatiei Romane de Fotbal si a deciziei ce a permis echipei Rapid sa joace barajul pentru Liga I si ca hotararea sa in acest caz va fi luata inainte de startul campionatului.

"Tribunalul de Arbitraj Sportiv a inregistrat apelul formulat de CS Concordia Chiajna impotriva Federatiei Romane de Fotbal. CS Concordia Chiajna a depus si o solicitare de suspendare a deciziei ce a permis FC Rapid Bucuresti sa joace un meci cu Concordia, echipa castigatoare obtinand dreptul de participare in editia urmatoare a Ligii I. Chiajna, care a ocupat locul 15 in Liga I in sezonul trecut si a fost cea mai buna dintre cele patru echipe retrogradate in Liga a II-a, sustine ca FC Rapid Bucuresti nu a obtinut licenta pentru a participa in Liga I in sezonul viitor si ca in consecinta nu trebuia sa se joace un baraj. O decizie in privinta solicitarii de masuri provizorii va fi luata inainte de startul campionatului Romaniei", se arata pe site-ul TAS, transmite MEDIAFAX.

Formatia Rapid a invins, sambata seara, pe Stadionul Dinamo, cu scorul de 2-1 dupa prelungiri, echipa Concordia Chiajna, intr-un meci de baraj pentru obtinerea dreptului de participare in editia 2013/2014 a Ligii I.

Vineri, intr-o conferinta de presa, tehnicianul Ionut Chirila declara ca gruparea Concordia Chiajna a apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv pentru revocarea hotararii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, considerand ca din punct de vedere legal echipa giulesteana nu poate juca in primul esalon.

Numarul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de disputa in aceasta vara intre FRF si LPF. Seful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe in Liga I, cate au ramas dupa acordarea licentelor, in timp ce presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a sustinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vanzarea drepturilor TV.

Decizia finala a apartinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotarat disputarea unui meci de baraj pentru mentinerea in primul esalon, intre echipa Rapid, care nu a indeplinit criteriul financiar din manualul de licentiere, si Concordia Chiajna, formatia retrogradata sportiv cel mai bine clasata (locul 15 in sezonul precedent).

Citeste si:
Rețetă de lava cake. E unul dintre cele mai simple și rapide deserturi
Rețetă de lava cake. E unul...

Rapid a completat, prin victoria de sambata, tabloul de 18 formatii din Liga I.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.