Mai multi politisti si comisari ai Garzii Financiare din Gorj au descins, miercuri dimineata, la sediul clubului Pandurii din Targu Jiu pentru a verifica o serie de acte financiar-contabile, in baza unei plangeri depuse de catre conducerea Complexului Energetic Oltenia.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Gorj, Romina Dochian, institutia are un dosar penal deschis in urma plangerii depuse de catre conducerea CE Oltenia si, in consecinta, sunt facute verificarile de rigoare, transmite MEDIAFAX.

Potrivit MEDIAFAX, plangerea vizeaza faptul ca sefii Complexului Energetic Oltenia nu ar avea acces la documentele contabile ale clubului, complexul fiind finantatorul principal al echipei de fotbal.

Anterior, managerul privat al CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, declarase ca presedintele clubului, Marin Condescu, refuza sa ii puna la dispozitie actele financiar-contabile pe care i le-a solicitat, motiv pentru care a si anuntat ca pe 19 iulie ar urma sa aiba loc o sedinta a Adunarii Generale a Actionarilor, in care va fi votata schimbarea lui Condescu din fruntea clubului.

Descinderile de la club se fac in absenta lui Marin Condescu, acesta fiind plecat la Bucuresti cu probleme sindicale, miercuri fiind insa si ziua sa de nastere.

Cu aproximativ o luna in urma, Condescu a prezentat, intr-o conferinta de presa, documente de la DNA din care reiesea ca finantarea clubului a fost legala la vremea respectiva, fiind facute verificari cu privire la finantarea echipei pentru perioada 2010-2012.

Documentele au fost prezentate dupa ce Curtea de Conturi a stabilit ca actuala conducere a CE Oltenia trebuie sa recupereze de la club 18.8 milioane de lei.

Reprezentanti ai Complexului Energetic Oltenia au anuntat, la jumatatea lunii mai, ca au dat in judecata Clubul Pandurii Targu Jiu pentru a recupera 18,8 milioane de lei, suma pe care echipa de fotbal ar fi primit-o, in perioada 2009 - 2011, in mod nelegal de la unitati din minerit si energie, cu titlu de finantare.

Directorul Diviziei Financiare de la CE Oltenia, Daniel Pitaroiu, declara, intr-o conferinta de presa, ca actiunea in instanta a fost depusa dupa ce Corpul de Control din cadrul complexului a finalizat controalele cu privire la modul de folosire a fondurilor repartizate catre diferite echipe de fotbal.

Citeste si:
VIDEO George Simion, scandal cu poliția la sediul Digi24
VIDEO George Simion, scandal...

Conform lui Pitaroiu, verificarile Corpului de Control au inceput dupa ce Curtea de Conturi a obligat unitatea sa recupereze 8,8 milioane de lei cu care clubul de fotbal ar fi fost finantat ilegal de fosta Societate Nationala a Lignitului Oltenia. Suma a fost folosita in 2011, iar verificarile ulterioare ale Corpului de Control au vizat fonduri cheltuite similar in 2010 si 2009.

Ulterior, presedintele Consiliului de Administratie al Clubului Pandurii Targu Jiu, Marin Condescu, a declarat ca unele dintre faptele pentru care clubul a fost dat in judecata de CE Oltenia s-au prescris, iar altele au fost verificate de mai multe institutii, inclusiv de DNA, care nu au descoperit nereguli.

Condescu afirma ca finantarea Clubului Pandurii Targu Jiu cu bani din minerit si energie se face in baza unor legi, hotarari de guvern si decizii ale consiliilor de administratie de la unitatile care formeaza in prezent Complexul Energetic Oltenia.

Citeste si:
Stadionul municipal abandonat, dupa ce Pandurii intra in insolventa
Stadionul municipal din...

"Inseamna ca banii acestia ii vor plati toti parlamentarii Romaniei, toate guvernele din 2005 si pana acum, toti ministrii si prim-ministrii", a spus Condescu.

Potrivit acestuia, Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Targu Jiu nu are de restituit nicio suma catre Complexul Energetic Oltenia.

Liderul sindical a mentionat ca unele dintre faptele pentru care Clubul a fost dat in judecata s-au prescris, iar altele au fost verificate de institutii ale statului, inclusiv DNA, care nu au descoperit nereguli, Curtea de Conturi obligand insa administratia Complexului Energetic Oltenia sa recupereze banii acordati echipei de fotbal in trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.