Federatia Romana de Fotbal (FRF) a respins acuzatiile formulate de DNA impotriva presedintelui Mircea Sandu si a vicepresedintelui Dumitru Dragomir, seful LPF, mentionand ca excluderea Universitatii Craiova a fost facuta regulamentar.

"Federatia Romana de Fotbal a luat la cunostinta de hotararea procurorilor din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie de trimitere in judecata a presedintelui FRF, Mircea Sandu, si a vicepresedintelui FRF, Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru presupuse infractiuni legate de decizia Comitetului Executiv de excludere a SC Fotbal Club U Craiova SA. FRF respinge acuzatiile formulate de procurorii DNA si isi exprima increderea ca justitia va confirma faptul ca decizia de excludere a fost luata in conformitate cu regulamentele in vigoare, regulamente pe care toate cluburile afiliate au agreat sa le respecte", se arata in comunicatul FRF.

Forul condus de Mircea Sandu considera ca argumentele rechizitoriului intocmit de procurorii DNA se bazeaza pe o interpretare eronata a faptelor, iar decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, luata la finalul lunii mai, arata ca gruparea condusa de Adrian Mititelu a incalcat flagrant normele agreate de membrii federatiei, scrie mediafax.

"Conform normelor FRF in vigoare la data excluderii SC Fotbal Club U Craiova SA, sanctiunile disciplinare sunt executorii. De altfel, decizia Comitetului Executiv a fost confirmata de Adunarea Generala a FRF, cu majoritate covarsitoare (168 de voturi). FRF considera prematura si invocarea in rechizitoriu a sentintei Curtii de Apel Bucuresti din 25 iunie 2012, in conditiile in care aceasta sentinta a fost contestata prin recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. FRF a solicitat devansarea termenului la care se va judeca recursul (stabilit initial pentru anul 2014), iar Inalta Curte a acceptat acest lucru, stabilind un nou termen pentru septembrie 2013", a notat sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.