Jucatorul echipei Los Angeles Clippers, Chauncey Billups, in varsta de 36 de ani, a primit, duminica, la meciul doi al finalei NBA, primul trofeu din istoria ligii profesioniste nord-americane de baschet care recompenseaza "cel mai bun coechipier".

Potrivit MEDIAFAX, NBA a infiintat acest trofeu, denumit Twyman-Stokes, in onoarea lui Maurice Stokes si Jack Twyman, coechipieri la echipa Rochester Royals la finalul anilor '50.

Stokes, un jucator de culoare, a suferit, la 25 de ani, o grava accidentare care l-a lasat paralizat pe viata, iar Twyman, un jucator caucazian de 23 de ani, a avut grija de el, a devenit tutorele legal si s-a ocupat de strangerea de fonduri pentru a plati facturile medicale pana la moartea lui Stokes in 1970.

"Este o onoare pentru mine sa primesc acest trofeu", a declarat Billups, care a jucat pentru sapte francize in NBA si a fost campion cu Detroit in 2004.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.