Sport 4 Iunie 2013 10:34
Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care a judecat recursul dosarului "Valiza" va da marti o decizie definitiva in acest caz, dupa ce trei magistrati ai aceleiasi instante au hotarat, acum un an, achitarea inculpatilor printre care Gigi Becali si Victor Piturca.

In 27 mai, la ultimul termen al recursului, unul dintre avocati lui Becali le-a aratat celor cinci judecatori ca au posibilitatea sa stabileasca o pedeapsa care sa permita totodata si suspendarea executarii ei, astfel incat clientul lor sa fie pus in libertate.

Potrivit MEDIAFAX, procurorul Directiei Nationale Anticoruptie a replicat, in fata instantei, ca varianta propusa de apararea lui Gigi Becali reprezinta un nonsens juridic dupa ce acelasi complet de judecatori l-a condamnat cu executare pe acesta in dosarul schimbului de terenuri cu MApN, dosar in care, de altfel, s-a si dispus revocarea suspendarii pedepselor primite pana la acel moment.

Tot atunci, procurorul a cerut completului de cinci judecatori condamnarea lui Gigi Becali la patru ani de inchisoare cu executare, a Alinei Ciul, la doi ani cu executare, iar a lui Victor Piturca, Teia Sponte si Radu Marino, la cate doi ani cu suspendare.

Gigi Becali a declarat, la acelasi termen, ca dupa ce Teia Sponte a fost prins cu valiza cu cei 1,7 milioane de euro, a antedatat actul privind vanzare-cumparare unui teren in Cluj, iar pe Victor Piturca l-a pus sa semneze ca martor, precizand ca nu mai stie daca i-a spus ce este acel act
In ultimul sau cuvant, Becali le-a marturisit judecatorilor ca au reusit sa-l sperie, ca s-a facut "baiat cuminte" si ca Romania are de pierdut odata cu incarcerarea sa.

Instanta suprema a ramas in pronuntare si a stabilit ca va lua o decizie definitiva in 4 iunie.

Finantatorul Stelei se afla la inchisoare din 20 mai, dupa ce a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.