Marius Vizer, presedintele Federatiei Internationale de Judo, a fost ales, vineri, la Sankt Petersburg, in functia de presedinte al organizatiei mondiale SportAccord.
Vizer a fost ales cu 54 de voturi din 92 si l-a invins pe presedintele Federatiei Internationale de Rugby, francezul Bernard Lapasset. Vizer succede in functie olandezului Hein Verbruggen.

SportAcorde reuneste sub egida sa 107 federatii sportive internationale. Proiectul romanului, considerat reformator, propune organizarea unor evenimente sportive mondiale globale, sub egida SportAccord, care sa fie generatoare de venituri substantiale, din care sa beneficieze fiecare federatie membra, chiar si cele neolimpice, precum si alte mecanisme de finantare a organizatiei: o Banca Internationala a Sportului, o Loterie Internationala a Sportului si o Asigurare Internationala Sportiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.